Desertas su Chia sėklomis. Čija pudingas su šokoladu ir avietėmis
Chia pudingas su migdolų pienu – desertas su chia sėklomis. Čija pudingą galima valgyti ir pusryčiams! Šokoladinis pudingas su uogomis neapkrauna skrandžio ir suteikia energijos, o jeigu dar tikite, kad Čija sėklos yra SUPER MAISTAS, tai būtinai išbandykite šį sveikuolišką skanėstą.
Aš migdolų pieną gaminu pati, bet jei neturite galingo virtuvinio kombaino, tai galite lengvai surasti migdolų pieno ir didžiuosiuose prekybos centruose. Migdolų pieną galima pakeisti kokosų pienu ar kitu augaliniu pienu. Čija sėklų desertą geriausiai gaminti iš vakaro, o skanauti kitą dieną.
Čija sėklų pudingas su šokoladu ir avietėmis. Desertas su chia sėklomis receptas
Čija sėklų DESERTAS: šokoladinis pudingas su avietėmis. Super maistas sportuojantiems, sveikuoliams.
Čija sėklų pudingas su šokoladu ir avietėmis (2 porcijos) sudėtis:
- 2 puodeliai migdolų pieno (galite naudoti ir kokosų, ar kitą augalinį pieną)
- 4 v.š. Čija (Chia) sėklų
- 80 g. juodojo šokolado
- 0,5 puodelio šaldytų aviečių
- 1 v.š. medaus
- Papuošimui uogos, riešutai, šokolado drožlės
Gaminame Čija sėklų pudingą su šokoladu ir uogomis
Vieną stiklinę migdolų pieno sumaišome su avietėmis ir medumi, suplakame virtuviniu mikseriu, galiausiai supilame 2 v.š. Čija sėklų, permaišome. Indą uždengiame maistine plėvele ir dedame šokoladinį desertą į šaldytuvą.
Ant garų vonelės ištirpiname juodą šokoladą, šiek tiek atvėsiname. Suplakame virtuviniu mikseriu migdolų pieną su šokoladu, galiausiai supilame likusius 2 šaukštus Čija sėklų ir gerai išmaišome. Gautą desertinę masę uždengiame maistine plėvele ir statome į šaldytuvą.
Kitą dieną, serviruojame Čija sėklų desertą: į desertines taures paskirstome šokoladinį sluoksnį, o ant viršaus avietinį sluoksnį.
Desertus paskaniname pjaustytomis šviežiomis uogomis arba džiovintomis uogomis, pabarstome smulkintais riešutais ir šokolado drožlėmis.
Skanaus!