Kanadietiškas skanėstas – Nanaimo pyragėlis
Tradicinius Nanaimo pyragėlius sudaro ne itin sveiki produktai – daug riebalų, kvapiklių, saldiklių ir konservantų. Vis dažniau kalbant apie sveiką mitybą, senuosius tradicinius receptus galima pakeisti sveikesniais ir maistingesniais ingredientais, o skonis lieka nepriekaištingas.
Šis kanadietiškas nekeptas pyragėlis gaminamas be miltų, be kiaušinių, be gyvulinės kilmės riebalų ir be konservantų. Nanaimo pyragėlis labai gardus, pakankamai saldus, o maistinė vertė leidžia skanauti šį desertą be sąžinės graužimo.
Kanadietiškas NEKEPTAS Nanaimo pyragėlis receptas
Labai skanus, sveikas, NEKEPTAS Kanadietiškas skanėstas – šaldytas Nanaimo pyragėlis sveikuoliams, sveikai mitybai.
Kanadietiško Nanaimo pyragėlio sudėtis:
NANAIMO PYRAGĖLIO PAGRINDAS
- ¼ puodelio kokoso aliejaus
- 1/3 puodelio kakavos miltelių
- ¼ puodelio medaus ar kito skysto saldiklio
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 1,5 puodelio smulkiai sumaltų migdolų arba migdolų miltų
- 1,5 puodelio kokosų drožlių
VIDURINIS SLUOKSNIS
- 1 puodelis migdolų sviesto
- 1 v.š. kokosų aliejaus
- ¼ puodelio migdolų pieno (arba kito augalinio pieno)
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
VIRŠUTINIS SLUOKSNIS
- 150 gramų juodojo šokolado
- 1 v.š. kokosų aliejaus
Gaminame Nanaimo pyragėlį
Nanaimo pyragėlio esmė – trys sluoksniai. Pirmas sluoksnis – trapus pagrindas, antras sluoksnis – kremas, ir viršutinis sluoksnis – šokoladinis glaistas.
Pirmiausia gaminame Nanaimo pyragėlių pagrindą. Riešutus susmulkiname virtuviniu kombainu iki miltų konsistencijos. Sumaišome su kokosų drožlėmis.
Ant garų vonelės ištirpiname medų, kokosų aliejų su kakava ir vanilės ekstraktą. Supilame ištirpintą masę ant migdolų ir kokosų mišinio.
Viską gerai permaišome ir klojame į stačiakampę ar kvadratinę formą, kurios dugną išklojame kepimo popieriumi. Aš naudojau stiklinę kvadratinę formą. Visą masę gerai suspaudžiame šaukštu, išlyginame ir dedame skanėstą į šaldiklį 15 minučių.
Viduriniam pyragėlio sluoksniui ištirpiname kokosų aliejų, sumaišome su migdolų sviestu ir vanilės ekstraktu. Maišome šaukštu arba elektriniu mikseriu, plakdami pilame migdolų pieną. Gautą masę pilame ant sustingusio pyragėlių pagrindo ir vėl dedame į šaldiklį 15-30 minučių.
Viršutiniam pyragėlio sluoksniui ant garų vonelės ištirpiname šokoladą su kokosų aliejumi. Pilame ant sustingusio viduriniojo sluoksnio ir laikome kambario temperatūroje, kol šokoladas pradės stingti. Nelaukite per ilgai, nes negalėsite gražiai supjaustyti kanadietiškų pyragėlių, – šokoladas pradės trupėti.
Supjaustytus Nanaimo pyragėlius laikykite sandariame inde šaldytuve arba šaldiklyje.
Skanaus!