Ypatingai keptos krevetės: prabangus krevetės patiekalas visiems!
Krevetės laikomos populiariausiomis iš jūros gėrybių, kurios daugeliui yra delikatesas. Šviežių krevečių patiekalai ypatingai vertinami gurmanų. Jūrinės krevetės laikomos sveiku maistu bei skaniai pagamintos labai įspūdingai atrodo ant stalo. Nesvarbu ar esate jūros gėrybių gerbėjas, ar ne, siūlau išmėginti skanias, simpatiškai ir prabangiai atrodančias keptas krevetes. Keptos krevetės be kevalo – receptas nesudėtingas, o vaizdas tikrai bus apetitiškas ir traukte trauks paragauti.
Pagal sveikos mitybos principus rekomenduojama maitintis kuo įvairesniu maistu. Krevetės ypač turtingos baltymais ir mineralais, jose beveik nėra riebalų, bet gausu jodo ir kitų naudingų medžiagų. Jei perkate šviežias krevetes, turėkite omenyje, kad krevetės greitai genda – šviežias krevetes geriausia suvartoti per 24 valandas. Taigi, šiandien keptos krevetės be kevalo sojos padaže. Skaitykite toliau, kaip paruošti krevetes.
Krevetės keptos keptuvėje receptas (krevetės be kevalo)
Labai skanios, ypatingai marinuotos ir keptuvėje keptos krevetės, be kevalo, sveikai mitybai.
Keptuvėje keptos krevetės sudėtis:
- 400g. atšildytų krevečių
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 2 v.š. kokosų aliejaus
- 4 česnako skiltelės smulkiai supjaustytos
- Svogūnų laiškai
Marinatas krevetėms – Padažas
- 4 v.š. medaus
- 2 v.š. sojos padažo
- ½ a.š. imbiero miltelių
- Čili pipirai
Kaip kepti krevetes? Kepame krevetes su soja ir imbierų milteliais
Krevetes atšildome, jeigu jos buvo šaldiklyje, ir nusausiname. Padarome marinatą krevetėms ir padaliname jį į 2 dalis. Vieną dalį marinato užpilame ant krevečių ir paliekame jas apie 30min. šaltai.
Tuo metu susmulkiname česnako skilteles ir pakepiname alyvuogių aliejuje, kol česnakas pradeda skleisti savo aromatą. Atidedame.
Marinuotas krevetes traukiame iš šaldytuvo, nupilame marinatą ir per 2-3 kartus trumpai apkepiname krevetes kokosų aliejuje iš abiejų pusių.
Sudedame visas apkeptas krevetes į keptuvę, supilame ant krevečių likusį marinatą, apkeptą česnaką ir dar patroškiname patiekalą ant silpnos ugnies apie 5 minutes.
Galiausiai pabarstome keptas krevetes pjaustytais svogūnų laiškais ir kartu su mėgiamu garnyru patiekiame ant stalo.
Skaniai pakeptos krevetės yra prabangus krevetės patiekalas, valgomas ne kiekvieną dieną, bet labai tinkantis ypatingoms progoms.
Skanaus!