Kuršėnų vyniotinis KETO
KETO Kuršėnų vyniotinis? Jei esate išbandę Keto mitybą, tai turbūt sutiksite, kad kepiniai su saldikliais yra specifinio skonio ir sunku surasti tą tinkamą Keto desertą prie kavos ar arbatos. Šis Kuršėnų vyniotinis yra tikras atradimas ir Facebook KETO mitybos grupėje yra vienas populiariausių ir geidžiamiausių vyniotinių Keto mitybai :)
Nors natūralus saldiklis čia taip pat naudojamas, saldiklio specifiškumo praktiškai nesijaučia, nebent mėgstate labai saldžius kepinius. Kuršėnų vyniotinio receptą adaptavau pagal savo šeimynos skonį, saldumą ženkliai sumažinau, o kremą pagardinau citrinos žievele ir liofilizuotomis avietėmis. Tokiu Kuršėnų vyniotiniu galite drąsiai vaišinti svečius ir mėgautis Keto skanėstu be pridėtinio cukraus ir miltų. Taigi kimbame į darbą :)
Kuršėnų vyniotinis pagal Keto mitybą receptas
Kuršėnų vyniotinis pagal Keto mitybą, be miltų, glitimo ir pridėtinio cukraus (su natūraliu saldikliu).
KURŠĖNŲ VYNIOTINIO TEŠLOS SUDĖTIS:
- 4 kiaušiniai
- 115 g. 15% riebumo varškės
- 8 g. balkšvojo gysločio luobelių
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 50 g. natūralaus saldiklio (naudojau eritritolį)
KURŠĖNŲ VYNIOTINIO KREMO SUDĖTIS:
- 200 g. 15% riebumo varškės
- 300 g. maskarponės sūrio
- 50 g. natūralaus saldiklio (naudojau eritritolį)
- 50 g. grietinėlės
- tarkuotos citrinos žievelės
- uogų (galite rinktis šviežias ar šaldytas)
Gaminame Kuršėnų vyniotinį
Pirma gaminame Kuršėnų vyniotinio tešlą. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų. Į varškę įmuškite trynius, suberkite natūralų saldiklį ir gerai išplakite.
Suberkite balkšvojo gysločio luobeles ir kepimo miltelius, išmaišykite. Galiausiai sudėkite išplaktus baltymus ir švelniai permaišykite tešlą. Darykite tai mentele ar šaukštu, kad tešla nesukristų.
Paruoštą Kuršėnų vyniotinio tešlą paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Pašaukite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 12-15 minučių. Iškeptą pyrago pagrindą šiek tiek atvėsinkite ir susukite į ritinį. Tešla lengvai atkibs nuo kepimo popieriaus. Palikite vyniotinio ritinį atvėsti.
Kol Kuršėnų vyniotinio pagrindas vėsta, pasiruoškite vyniotinio kremą. Kambario temperatūros varškę, maskarponės sūrį, saldiklį ir citrinos žievelę plakite iki vientisos kreminės konsistencijos. Supilkite grietinėlę ir dar kartą išplakite. Kuršėnų vyniotinio kremas paruoštas!
Atvėsusį vyniotinio pagrindą išsukite ir pertepkite tolygiai kremu. Išdėliokite uogas. Aš naudojau šaltyje džiovintas avietes, nes šiuo metu sunku rasti šviežių uogų. Tačiau jūs galite naudoti tokias uogas, kokios jums patinka arba visai nedėti jokių uogų.
Susukite Kuršėnų vyniotinį kaip galima standžiau. Įvyniokite į maistinę plėvelę ir statykite į šaldytuvą kelioms valandoms arba nakčiai.
Kuršėnų vyniotinio papuošimui galite rinktis tirpintą juodąjį šokoladą arba uogas. Mėgaukitės ir vaišinkite kitus! Skanaus KETO skanėsto!