Krapų PESTO. Gardi krapų užtepelė
Krapų pesto – nuostabus atradimas, bet reikia paskubėti, kol krapai dar galutinai nebaigė savo gyvavimo ir neperaugo į didžiulius lietsargius, tinkamus tik agurkams raugti :) Naminis krapų pesto – žalia pavasarinė spalva, ryškus krapo skonis ir riešutų suteiktas salstelėjimas – puikus derinys ant naminės duonos, makaronų ar kur tik širdis geidžia.
Jei krapų užtepėlės dėl kažkokių priežasčių nemėgstate, pamėginkite pesto su špinatais. Jei riešutų nevalgote, juos pakeiskite saulėgrąžomis. Galite sūrio ir nenaudoti, bet jis čia tikrai suteikia pikantiškumo. Beje, krapai gerina virškinimą, normalizuoja kraujospūdį bei mažina pilvo pūtimą. Krapuose gausu vitaminų, mineralinių druskų, karotino, kalcio, magnio, eterinių aliejų, geležies, fosforo, kalio.
Krapų PESTO: krapų užtepelės receptas
Puikus sveikuoliškas užkandis – naminis krapų Pesto padažas, išraiškingo skonio krapų užtepėlė!
Krapų PESTO sudėtis (stiklinaitė):
- 100 g. krapų (nepatingėkite ir nuskabykite tik „spygliukus“, nes koteliai suteiks užtepėlei kartumo)
- 50 g. anakardžių riešutų (galite pakeisti saulėgrąžų sėklomis)
- Keli šaukštai citrinos sulčių
- 30 g. tarkuoto kietojo sūro
- 2-4 v.š. alyvuogių aliejaus
- Česnako skiltelė supjaustyta į kelias dalis
Gaminame krapų užtepėlę
Viską suberkite į virtuvinį kombainą ir suplakite iki vientisos košelės konsistencijos. Alyvuogių aliejų galite supilti pabaigoje ir jo kiekiu pareguliuosite krapų užtepėlės tirštumą.
Krapų užtepėlę sudėkite į stiklainiuką ir laikykite šaldytuve iki 2 savaičių. Jeigu norite pasiruošti krapų skanėsto daugiau, laikykite stiklainiukus su krapų užtepėle šaldiklyje.
Tam, kad krapų užtepėlė neapdžiūtų, užtepėlės viršų po kiekvieno naudojimo pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir vėl statykite krapų pesto į šaldytuvą. Skanaus!
Receptas pagal www.bedietu.lt
Skanaus!