DONUTS Spurgos su aviečių glaistu
Jei mėgstate skanias spurgas su glaistu, tai šios originalios kvapnios spurgos DONUTS jums tikrai patiks, o draugai ir ypač vaikai bus laimingi pamatę šį skanėstą.
DONUTS spurgų receptas su glaistu nėra sveikuoliškas, bet per šventes viskas leistina, o ypač skaniai ir sočiai pavalgyti. Tad kaip iškepti donuts?
Užgavėnių spurgos DONUTS receptas su aviečių glaistu
Labai skanios, kvapnios ir originalios Užgavėnių spurgos DONUTS su aviečių glaistu – donuts spurgos receptas.
Užgavėnių spurgos DONUTS sudėtis:
DONUTS SPURGŲ TEŠLA
- Apie 550g. kvietinių miltų
- 100g. cukraus
- 7g. sausų mielių
- 300ml pieno
- 60g. sviesto
- 2 kiaušiniai
- Aliejus kepimui
DONUTS SPURGŲ GLAISTAS
- Šaldytų aviečių stiklinaitė
- Cukraus pudra
Gaminame DONUTS spurgas
Aš mielinę tešlą spurgoms ruošiu duonkepėje, bet jei tokios neturite, puikiausiai galite apsieiti ir be jos. Pieną su 1 šaukštu cukraus pašildykite, supilkite į jį mieles ir pridengus rankšluosčiu, pastatykite šiltai, kad mielės suputotų. Užtruks apie 10 min.
Miltus sumaišykite su cukrumi. Sviestą ištirpinkite. Kiaušinius šiek tiek paplakite ir supilkite į miltų-cukraus mišinį, ten pat supilkite ir sviestą bei pieną su mielėmis. Minkykite tešlą. Tešla DONUTS spurgoms turi gautis nelipni ir elastinga. Palikite tešlą šiltai pakilti apie 1 valandą.
Kai spurgų tešla pakyla, iškočiokite tešlą į maždaug 0,5cm. storio lakštą ir su specialia formele sausainiams arba stikline išspauskite apskritimą, o jo viduje mažesnį apskritimą. Išspaustas DONUTS spurgas dar palikite pakilti apie 10 min.
Tuo tarpu pilkite į keptuvę aliejų ir jį gerai įkaitinkite. Jei aliejus bus per karštas, spurgos greitai apkeps, bet vidus liks neiškepęs. Jei aliejus bus nepakankamai įkaitęs, spurgos jo prisigers, o to jau niekas nenori. Taigi bandome atrasti aukso viduriuką. Dėkite DONUTS spurgas į įkaitusį aliejų ir gražiai apkepkite iš abiejų pusių. Išimkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
DONUTS spurgų glaistui sutrinkite maisto trintuvu šaldytų aviečių stiklinę, per sietelį perkoškite, kad neliktų sėklyčių ir įdėkite porą šaukštų cukraus pudros. Kuo daugiau cukraus dėsite, tuo spurgų glaistas bus tirštesnis ir greičiau sustings.
Aš vengiau daug cukraus pudros, tad mano glaistas spurgoms buvo skystas ir tepė rankas valgant. Na, o kvapnių spurgų skonis tikrai nenukentėjo. DONUTS spurgos su glaistu – avietės su savo rūgštele čia labai tiko!
Skanaus!