Labai skanus sveikas šokoladinis pyragas su paslaptingu ingredientu
Tai vienas įdomesnių mano išbandytų šokoladinių pyragų, kurį kepsiu dar ne kartą. O ypatingas sveikas šokoladinis pyragas tuo, kad turi vieną slaptą ir patį svarbiausią ingredientą – kynvos kruopas. Kynva arba kitaip bolivinė balanda – tikras baltymų šaltinis, o tai ypač aktualu siekiantiems sveikai maitintis ir sportuojantiems. Kynva kruopose yra gausu amino rūgščių ir skaidulinių medžiagų, be to kynvos nesukelia alerginių reakcijų.
Tegul jūsų neišgąsdina ilgas recepto produktų sąrašas. Pats šokoladinio pyrago paruošimas yra labai paprastas, o ilgiausiai užtrunka kynva kruopų virimas ir pats šokoladinio pyrago kepimo procesas. Sveikas šokoladinis pyragas labai lengvas, primena sūrio pyragą, o kynvos kruopų visai nesijaučia. Taigi kimbame į darbą!
Sveikas šokoladinis pyragas su kynva receptas
Labai skanus ir sveikas šokoladinis pyragas su paslaptingu ingredientu – kynva – super maistas sportuojantiems, sveikai mitybai.
Šokoladinis pyragas su kynva sudėtis:
- 1 puodelis nevirtų kynvos kruopų
- 2 puodeliai vandens
- ¼ puodelio miltų
- 1 puodelis rudojo cukraus
- ¾ puodelio kakavos
- 3 kiaušiniai
- 2 a.š. kepimo miltelių
- ¼ puodelio pieno
- ¼ puodelio bekvapio aliejaus
- 1 v.š. vanilės esencijos
- ¾ puodelio mėgstamų pakepintų riešutų (nebūtinai)
GLAISTAS
- 100g. mėgstamo šokolado
- 1 v.š. kokosų aliejaus
Gaminame šokoladinį pyragą
Pirmiausia reikia išvirti kynvos kruopas. Tai užtruks apie 15-20min. Šiam šokoladiniam pyragui kynvos turi būti pilnai išvirusios, kad vėliau nesijaustų kruopų gumuliukų kramtant. Išvirtas kynvos kruopas paliekame ataušti.
Ataušusias kynvos kruopas dedame į maisto kombainą ir susmulkiname, kad gautųsi košelė. Ten pat sudedame ir visus likusius šokoladinio pyrago ingredientus išskyrus riešutus. Kai gaunasi vientisa masė, supilame riešutus ir viską permaišome šaukštu.
Pasiruošiame kepimo indą. Aš naudojau stačiakampę stiklinę formą. Indą išklokime kepimo popieriumi, šiek tiek patepkime aliejumi ar sviestu. Pilkime visą pyrago tešlą, išlyginkime ir pašaukime į 180 laipsnių orkaitę kepti 30-40min. Ar pyragas iškepęs tikriname standartiniu būdu – įkišame medinį pagaliuką – turi būti sausas.
Leidžiame iškeptam šokolado pyragui pilnai atvėsti ir tuomet pasiruošiame glaistą. Šokoladinį glaistą darau labai paprastai. Garų vonelėje ištirpinkime apie 100g. mėgstamo šokolado, kai jis bus ištirpęs įmaišykime šaukštą kokosų aliejaus, viską gerai išmaišykime ir užpilkime ant pyrago.
Sveikas šokoladinis pyragas laikomas šaldytuve, bet nebūtinai.
Skanaus!