Kreminiai kokosų ir Čija sėklų ledai
Saldžiai rūgštūs kreminiai ledai, kurių nerasite jokiame prekybos centre! Naminių kokosinių ledų gamyba išties paprasta, o ledų vaizdas ir skonis atperka viską. Jeigu jau išmėginote čija sėklų pudingą ir receptas jums patiko, tai šie kokosiniai čija ledai būtent jums.
Kokosų pienas ledams suteikia kreminę konsistenciją, o uogos ar vaisiai ledams suteikia malonią rūgštelę ir aromatą. Įsivaizduoju, kad šiuose leduose savo vietą atrastų žemuogės, avietės ar mango kubeliai. Belieka eksperimentuoti, juk vasara tik prasideda!
Naminiai kreminiai kokosų ir čija sėklų ledai receptas
Natūralūs kreminiai kokosų ir čija sėklų ledai be cukraus, be konservantų, iš augalinio pieno!
Kreminiai kokosų ir čija sėklų ledai sudėtis (8 porcijos):
- Skardinė kuo natūralesnio (t.y. didesnio riebumo) kokosų pieno (400ml)
- 4 v.š. čija sėklų
- 2 valgomi šaukštai medaus
- Saujelė prisirpusių braškių arba kitų aromatingų uogų ar vaisių
- 1 a.š. vanilės ekstrakto (nebūtinai)
Gaminame naminius kreminius kokosų ir čija sėklų ledus
Į maisto plakiklį supilkite kokosų pieną, medų ir vanilės ekstraktą. Viską išplakite. Supilkite čija sėklas ir lengvai išmaišykite. Palikite pastovėti kambario temperatūroje apie pusvalandį. Čija sėklos turi išbrinkti. Karts nuo karto vis pamaišykite.
Tuo tarpu supjaustykite labai skanias saldžias braškes ir paskirstykite po kelis gabalėlius į ledų formeles. Supilkite sutirštėjusį kokosų-čija pudingą į formeles. Nepamirškite uždengti dangtelių ir statykite ledus į šaldiklį. Prireiks 5-6 valandų, kad kreminiai ledai taptų tinkamos struktūros.
Prieš valgant trumpam įmerkite ledų formeles į karštą vandenį, palaikykite 10-15 sekundžių ir lengvai ištrauksite ledus iš formelių. Skanaukite ir mėgaukitės vasara!