Nekeptas bananinis tortas be miltų, be kiaušinių ir be rafinuoto cukraus
Domina nekepti tortai be kiaušinių, tortas be miltų? Šį sveikuolišką tortą galėčiau pavadinti BANANINIU LEDŲ TORTU. Tai sveikuoliškas skanus tortas, be miltų, kitoks nei įprasti miltiniai kreminiai tortai, bet tikrai jiems nenusileidžia nei išvaizda, nei skoniu. Šiandienos receptas – nekeptas tortas be cukraus!
Tiesa, šiam sveikuolių tortui pagaminti prireiks nemažai laiko ir galingo virtuvinio kombaino, bet dėmesys šeimininkei – garantuotas, o spėliojimai iš ko pagamintas vienas ar kitas torto sluoksnis bus puiki atrakcija valgytojams.
NEKEPTO Bananinio ledų torto receptas be miltų
Sveikai pagaminti tortai be miltų: labai skanus gaivus NEKEPTAS šaldytas Bananinis tortas be miltų. Tortas be kiaušinių ir be rafinuoto cukraus!
BANANINIO LEDŲ TORTO PAGRINDAS:
- 1 puodelis riešutų
- 1 puodelis datulių
- Žiupsnelis druskos
ŠOKOLADINIS TORTO SLUOKSNIS
- 3 bananai
- ¼ puodelio kakavos
- ½ a.š. druskos
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 1 a.š. cinamono
- ¼ a.š. kajeno pipirų
- 1 v.š. medaus
- Vandens jei reikia
VANILINIS TORTO SLUOKSNIS
- 1½ puodelio anakardžių
- 3 v.š. medaus
- Sėklytės iš vienos vanilės lazdelės
- 1/3 puodelio vandens (kiek galima mažiau)
- Vienos citrinos išspaustos sultys
BUROKĖLIŲ SLUOKSNIS
- ½ puodelio šviežių burokėlių sulčių
- 2 bananai
- ½ puodelio anakardžio riešutų
- 1-2 v.š. medaus
- 2 v.š. ištirpinto kokosų aliejaus
MĖTOS SLUOKSNIS
- 2 puodeliai šviežių mėtų lapelių
- ½ avokado
- ¼ puodelio medaus
- ½ a.š. druskos
- Vienos citrinos išspaustos sultys
- ¼ puodelio riešutų pieno (kiek galima mažiau)
- 2 bananai
TORTO PAPUOŠIMAS
- 100g juodo šokolado
- 1 v.š. kokoso aliejaus
Gaminame bananinį ledų tortą
Gamindama šį tortą sveikuoliams gerokai nukrypau nuo originalo, tad ir jums siūlau drąsiai eksperimentuoti, pvz. anakardžius galite pakeisti migdolais ir pan. Labiausiai pergyvenau dėl burokėlių sluoksnio, tačiau jis buvo pats gražiausias ir pats skaniausias, o burokėlių niekas net neįtarė esant.
Darydama antrą kartą, papuošimą šokoladu užpilčiau tik prieš pateikiant ant stalo, nes mano atveju, torto glaistas buvo sustingęs ir trukdė pjaustyti šį skanų tortą.
Žinoma, galima sugalvoti ir kitokį nekepto torto papuošimą: smulkinti riešutukai, citrinos žievelė, uogos ar vaisiai. Beje, riešutus rekomenduoju prieš gamybą pamirkyti. Taigi kimbame į darbą!
Tortui pasiruošiame formą (apie 22 cm. skersmens) atidengiamais šonais ir išklojame dugną kepimo popieriumi.
Torto pagrindui susmulkiname virtuvės kombainu datules su riešutais. Gaunasi tiršta lipni masė, kuria išklojame formos dugną.
Šokoladinio sluoksnio ingredientus susmulkiname iki kreminės konsistencijos (be gumuliukų) ir dedame ant torto pagrindo, išlyginame. Kišame į šaldiklį ir laukiame apie 1 val., kol sluoksnis bus tvirtas. Tuo metu galime pasiruošti likusius torto sluoksnius.
DĖMESIO: sluoksnis su avokadu, ilgiau pastovėjęs kambario temperatūroje, pakeis spalvą, tad jo iš anksto negaminkite.
Ant šokoladinio sluoksnio pilame vanilinį sluoksnį, dedame tortą į šaldiklį ir taip pakartotinai „žaidžiame“, kol kremų nebelieka. Viską atlikite tokia eilės tvarka, kokia tik jums patinka.
Torto glajui pagaminti statome dubenį ant garų vonelės ir jame ištirpiname juodo šokolado plytelę su kokoso aliejumi. Atvėsiname ir užpilame ant torto prieš patiekiant.
Tortuką galite pasiruošti jau prieš kelias dienas ir laikyti šaldiklyje, o ištraukti apie pusvalandį prieš skanaujant. Puikus šaldytas tortas!
Puoškite nekeptą tortą pagal savo fantaziją ir turimus ingredientus. Uogos čia tikrai labai tinka, gali būti ir šaldytos. Likučius (jei tokių bus) laikykite šaldiklyje.
Skanaus!