Nekeptas tortas su šilauogių marmeladu
Ketinau gaminti nekeptą pyragą, o gavosi visas nekeptas tortas. Nekepti tortai man asocijuojasi su estetika ir elegancija. Dėl nekepto torto skonio galima ginčytis, bet raw torto vaizdas tikrai patrauklus akiai. Nekepti raw tortukai patogūs tuom, kad tortukus galima pasigaminti iš anksto ir laikyti šaldiklyje. Prieš valgį, tiesiog palaikykite pusvalanduką kambario temperatūroje ir galima tortą skanauti bei vaišinti svečius.
Šiame nekeptame tortuke naudojau šaldytas šilauoges. Jos saldžios ir tarsi trūko rūgštelės. Tad antrą kartą gamindama, paskaninčiau raw torto įdarą išspausdama citrinos sulčių ir įtarkuodama šiek tiek citrinos ar laimo žievelės. Jei tortukui naudosite kitas uogas, avietes ar mėlynes, skonio turėtų pakakti. Taigi, kimbame į darbą.
Nekepto torto su uogomis receptas
Nekepto torto viršų užliejau juoduoju tirpintu šokoladu ir jis labai greitai sustingo, buvo sunkoka pjaustyti. Tad jei norite minkštesnio torto glajaus, šokoladą ištirpinkite karštoje grietinėlėje arba gaminkite torto užpilą iš kakavos, kokosų aliejaus bei kokio nors saldiklio: medaus, agavų ar klevų sirupo.
NEKEPTO TORTO PAGRINDAS
- [ Puodelis 210ml ]
- 1,5 puodelio migdolų riešutų
- 1,5 puodelio pilno grūdo avižinių dribsnių
- 1 v.š. čija sėklų
- ¼ puodelio klevų sirupo (galite keisti medumi ar agavų sirupu)
- šiek tiek vandens
ŠILAUOGIŲ DŽEMAS
- 300 g. šilauogių (gali būti šaldytos)
- 1/3 puodelio ir 1 v.š. čija sėklų
- 2-3 v.š. klevų sirupo (galite keisti medumi ar agavų sirupu)
VIRŠUTINIS TORTO SLUOKSNIS
- 80 g. juodojo šokolado (82-85% kakavos)
Gaminame nekeptą tortą su šilauogių džemu
Visus produktus skirtus nekepto torto pagrindui suberkite į kombainą ir malkite, kol gausite lipnią masę. Jeigu tai pavyks padaryti be vandens, jo ir nepilkite. Visą masę sukrėskite į plėvele išklotą formą ir statykite į šaldytuvą. Jei naudosite silikoninę formą, niekuom papildomai iškloti nereikia. Aš naudojau standartinę metalinę torto formą su nuimamais šonais. Jos diametras apie 15cm.
Tuo tarpu ruoškite šilauogių džemą. Suberkite uogas, čija sėklas bei klevų sirupą į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės. Palikite pastovėti apie 20 minučių, kol masė sutirštės.
Ištraukite iš šaldytuvo paruoštą tortuko pagrindą ir paskirstykite ant jo gautą šilauogių džemą. Išlyginkite mentele. Statykite nekeptą tortuką į šaldiklį bent porai valandų.
Torto viršutiniam sluoksniui belieka ištirpinti šokoladą garų vonelėje. Šokoladą užlieti patariu prieš patiekiant arba jau ant supjaustyto torto gabaliukų. Papuoškite nekeptą tortą liofilizuotomis avietėmis ar kitomis uogomis. Skanaus!