Paleo vištiena su žiediniais kopūstais ir alyvuogėmis
Sveikuoliškas vištienos patiekalas, priskiriamas Paleo mitybos grupei: jokių bulvių ir grūdų, jokių pieno produktų. Mane šis Paleo vištienos receptas sudomino dėl vištienos-čiobrelių-alyvuogių derinio.
Jei mėgstate patiekaluose rūgštelę, jums patiks, nes citrina ir alyvuogės jos tikrai suteikia. Na, o Paleo vištienos garnyrui galite rinktis ir bulves, jei tik jas mėgstate ir niekuom nenorite keisti.
Paleo vištiena su žiediniais kopūstais ir alyvuogėmis receptas
Skanūs sveiki valgiai su žiediniais kopūstais: sveikuoliška Paleo vištiena su žiediniais kopūstais ir alyvuogėmis sveikai mitybai.
Paleo vištiena su žiediniais kopūstais ir alyvuogėmis sudėtis (3-4 porcijos):
- Apie 500-600g. vištienos blauzdelių
- Kelios šakelės šviežio čiobrelio
- 1 skardinė alyvuogių be kauliukų
- 1 žiedinis kopūstas išskaidytas žiedynėliais
VIŠTIENOS MARINATAS
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 0,5 a.š. druskos
- 1 a.š. juodųjų pipirų
- Vienos citrinos žievelė
- ¼ puodelio citrinos sulčių
- 5 skiltelės česnako plonai supjaustytos
Gaminame Paleo vištieną su žiediniais kopūstais ir alyvuogėmis
Pasiruošiame indą, kuriame kepsite vištienos patiekalą. Aš naudojau stiklinę stačiakampę formą.
Išklokite kepimo formą čiobrelių šakelėmis, ant viršaus išdėliokite vištienos blauzdeles ir žiedinį kopūstą.
Visus patiekalo marinatui skirtus ingredientus sumaišykite ir užpilkite ant vištienos su žiediniu kopūstu.
Statykite indą su marinuota vištiena į šaldytuvą porai valandų ar per naktį.
Kepkite vištieną 190 laipsnių orkaitėje apie 50min. Patiekite Paleo vištieną su šviežiomis daržovėmis.
Skanaus!