Apvali duonelė be cukraus, be riebalų ir be pieno produktų! Naminė Pita duona
Pita duona – nuostabi apvali duonelė, kurią visai nesunku pasigaminti, nes pirkti tokios duonos tiesiog nėra. Jei vengiate bereikalingo cukraus ar kitų maistinių priedų, ši naminė pilno grūdo duona kaip tik jums! Vos keli ingredientai ir karšta kvapni duonelė jau puikuojasi ant jūsų stalo.
Pitos bandelės – galbūt kažkam naminė Pita primins kelionę į Graikiją (graikiška duona), o gal Izraelį ar Turkiją (turkiška pita). Ten tokia Pita duona labai populiari.
Naminė Pita Duona Receptas
Sveika skani naminė duonelė Pita: be cukraus, be riebalų ir be pieno produktų! Vaikams labai PATINKA!
Naminė Pita Duona (8 Pitos duonelės) sudėtis:
- 450 ml. šilto vandens
- 1 v.š. druskos
- 20 g. sausų mielių
- Apie 500 g. pilno grūdo kvietinių miltų
Gaminame sveikuoliškas Pitos duoneles (Pita bandelės)
Aš duonelės tešlą užmaišiau duonkepėje, bet jei duonkepės neturite, viską atliksite ir be jos. Dubenyje sumaišykite pilno grūdo miltus su sausomis mielėmis ir druska. Po truputį pilkite šiltą vandenį ir maišykite. Turi gautis dailus tešlos kamuoliukas, nei per kietas, nei per minkštas.
Jį pridenkite rankšluosčiu ir palikite šiltai ilsėtis ir kilti bent valandą ar 1,5 valandos. Paskui švelniai paminkykite su šiek tiek miltų ir dar palikite pusvalandukui pailsėti.
Pasiruoškite kepimo skardą, kurią išklokite kepimo popieriumi. Pašaukite skardą į orkaitę, kurią įkaitinkite iki 250c laipsnių. Duonos tešlą padalinkite į 8 dalis. Ant stalviršio paberkite miltų ir kiekvieną tešlos gabaliuką iškočiokite į apskritimą. Tai darykite kiek galima trumpiau ir tik iš vienos pusės.
Blynas gausis apie 0,5 cm. storio. Dėkite 4 blynus į įkaitusią skardą ir kepkite apie 8 minutes. Nevarstykite orkaitės durelių. Kepdama duonelė pradės pūstis, t.y. susidarys oro tarpas.
Iškepusias duoneles išimkite ir pridenkite virtuviniu rankšluosčiu, kad neapdžiūtų ir nesukietėtų. Tuo tarpu į skardą sudėkite likusius 4 tešlos blynus.
Naminės Pitos įdarai: duonelės įdarui galite rinktis namų gamybos humusą, įvairias šviežias daržoves, keptą kalakuto ar vištienos krūtinėlę arba dar šiltą duonelę tiesiog patepkite sviestu ir skanaukite su salotos lapu. Patiekalai su Pita duona – skanumėlis! Valgykite dar šiltą duonelę, tokia Pita – skaniausia!