Gardžiausias rudeninis obuolių ir kriaušių pyragas
Obuolių ir kriaušių pyragas: šitą beveik sveikuolišką pyrago receptuką pačiupau iš portalo Lieknos Bitės.com. Skanus rudeninis obuolių ir kriaušių pyragas – tikras rudens šauklys, o namai kvepėjo tiesiog pasakiškai. Rudeninio pyrago viršų apdėliojau gražuolėmis sodo avietėmis. Aviečių rūgštelė ir raudona spalva šitam skaniam pyragui labai tiko.
Sveikuoliškas rudeninis pyragas? Jei norite sveikesnio pyrago varianto, galite sviestą keisti augaliniu aliejumi, pvz. kokosų. Vietoje baltų kvietinių miltų naudokite avižinius arba speltos miltus. Eksperimentai virtuvėje visuomet naudingi. Pasitikime rudenėlį skaniai!
Rudeninis obuolių ir kriaušių pyragas receptas
Pigus, skanus, greitas: rudeninis obuolių ir kriaušių pyragas – namai kvepės pasakiškai skaniai!
Obuolių ir kriaušių pyragas su migdolais (sudėtis):
- 5 kiaušiniai
- 3 didelės kriaušės
- 3 dideli rūgštesni obuoliai
- 3 v.š. graikiško jogurto
- 3 kupini šaukštai medaus
- 130 g. sviesto
- 150 g. miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 3 a.š. cinamono
- 50 g. migdolų riekelių
- Pora saujų aviečių
- Žiupsnelis druskos
Gaminame gardžiausią obuolių ir kriaušių pyragą
Obuolius ir kriaušes nulupame ir supjaustome ketvirčiais. Dedame į puodą storu dugnu, pabarstome cinamonu ir uždedame šaukštą medaus. Kaitiname ant nedidelės ugnies apie 10min., kol vaisiai suminkštės.
Ruošiame vaisinio pyrago tešlą: kambario temperatūros sviestą plakame su likusiu medumi ir kiaušiniais. Įdedame jogurtą, gerai išmaišome. Persijojame miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos, supilame į pyrago tešlą ir vėl išmaišome.
Pasiruošiame kepimo formą ir išklojame ją kepimo popieriumi. Aš naudojau 30x20cm stačiakampę kepimo formą. Ant dugno išdėliojame obuolius ir kriaušes, pilame tešlą. Ant viršaus dėliojame avietes ir pabarstome migdolų riekelėmis. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 45 min.
Obuolių ir kriaušių pyragą idealu valgyti su naminiais ledais!
Skanaus!