KARAMBA Spurgos Užgavėnėms: Blynai KITAIP!
Sveikesnės Spurgos Užgavėnėms? Prisipažinsiu, kad tradiciniai blynai riebaluose – nuobodu. Juk kepame blynus ne kartą metuose, o kartą per savaitę ar net dažniau. Todėl Užgavėnių blynai pas mus bus kiek kitokie. Tai blynai – spurgos. Minkštutės, apvalutės, saldžios spurgos, nuo stalo dingsta akimirksniu!
Užgavėnių spurgų įdarui galima rinktis šokolado gabaliukus, šaldytas uogas ir viską, kas tik dera jūsų skoniui. Neturite specialios keptuvės spurgoms kepti? Ne bėda, galima kepti kaip tradicinius blynus, ant šlakelio aliejaus ar sviesto Ghee. Skonis tikrai nenukentės.
Skanios spurgytės keptuvėje elektrinėje receptas žemiau. Tradicinį pieną spurgoms kepti galite pakeisti augaliniu, o miltus rinktis pilno grūdo, ar pamaišyti su avižiniais. Vietoje cukraus galite naudoti medų ar kitą natūralų saldiklį. Vietoje sviesto galite rinktis augalinį aliejų.
Užgavėnių Blynai – Spurgos elektrinėje keptuvėje (receptas)
Ką paruošti užgavienėms valgyt? Burnoje tirpstančios, labai skanios spurgos! Nevirtos riebaluose, todėl nėra tokios riebios – tinka net ir norintiems sulieknėti ir suvalgyti sveikesnių spurgyčių.
Skanios Spurgos Užgavėnėms (sudėtis):
- 1 puodelis pieno
- 1 ir ¼ puodelio miltų
- 1 v.š. cukraus (pagal skonį)
- ¼ a.š. druskos
- 70 g. tirpinto sviesto
- 1,5 a.š.. kepimo miltelių
- 2 kiaušiniai
- 60 g. juodojo šokolado arba šaldytų mėlynių
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
Gaminame spurgas Užgavėnėms: blynai kitaip
Sumaišome dubenyje sausus ingredientus: miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius, tirpintą sviestą, vanilę, pieną. Sumaišome sausus ir skystus ingredientus iki vientisos masės.
Aš spurgas Užgavėnėms kepiau specialioje elektrinėje keptuvėje, kuri skirta amerikietiškoms spurgytėms „Cake Pops“. Pilame spurgų tešlą, įtupdome gabaliuką šokolado ar kelias mėlynes ir kepame spurgas 4-5 minutes.
Skanaujame Užgavėnių spurgas su uogiene ar lengvai pabarstome cukraus pudra!