Šokoladiniai saldainiai su aviečių įdaru
Šie rankų darbo širdelės formos šokoladiniai saldainiai patinka ir vaikams, ir suaugusiems. Šokoladinių širdelių įdaras turi trupučiuką kartumo, bet tai neužgožia aviečių rūgštelės ir mėgstamo juodojo šokolado saldumo.
Labai skanu valgyti šaltus, tiesiai iš šaldiklio.
Šokoladiniai saldainiai su aviečių įdaru receptas
Labai skanūs, rankų darbo, naminiai šokoladiniai saldainiai su aviečių įdaru.
Šokoladiniai saldainiai su aviečių įdaru sudėtis:
- 1 puodelis šaldytų aviečių
- 1,5 puodelio avižinių miltų
- 2 v.š. medaus ar kito skysto saldiklio
- 100 g. juodojo šokolado
- 1 v.š. kokosų aliejaus
Gaminame šokoladinius saldainius su aviečių įdaru
Jeigu avietės yra šaldytos, tai pirmiausia jas atšildome ir sutriname maisto trintuvu, perkošiame per sietelį, kad nebūtų uogų sėklyčių. Pasaldiname medumi, supilame avižinius miltus ir viską gerai išmaišome. Gaunasi gana tirštoka „košelė“.
Gautą masę pilame į turimas silikonines formeles. Aš naudojau formeles, kurios skirtos ledukams šaldyti. Dedame į šaldiklį maždaug pusvalandžiui.
Tuo tarpu ant garų vonelės ištirpiname juodąjį šokoladą su šaukštu kokosų aliejaus. Traukiame formeles iš šaldiklio, išimame uogų įdarą ir merkiame po vieną į šokoladą.
Kadangi aviečių įdaras labai šaltas, šokoladas tuojau pat sustingsta. Saldainius dedame ant kepimo popieriaus ir vėl į šaldiklį. Kai šokoladas sutvirtėja, galime saldainius sudėti į dėžutę ir laikyti šaldiklyje.
Skanaus!