Sveika Pica be Miltų (be Gliuteno) iš Kynvos kruopų
Ar mėgstate picą? Net neabejoju, kad dauguma atsakytų teigiamai, tik yra vienas bet.. Jei pradėjote maitintis sveikai, ar norite atsikratyti kelių nereikalingų kilogramų, picos jūsų meniu būti negali ir pica tėra tik retas svečias ant jūsų stalo. Išeitis visada yra – namuose gaminta pica visuomet geresnis pasirinkimas, net jeigu pica kepta iš kvietinių miltų, o dar geriau, jeigu pasigaminsite sveikuolišką naminę picą be miltų!
Pica be gliuteno – picos padas be gliuteno? Pasirodo, kad sveikos picos padas be miltų – įmanoma ir netgi visai nesudėtinga. Savo išvaizda sveikuoliška pica be gliuteno nei kiek nenusileidžia įprastai picai, o skonis yra kaip sveikuoliškos picos. Ar tai gerai, ar ne, spręsti jums. Aš siūlau įprastos picos alternatyvą – dietinę picą be miltų (be glitimo).
Sveikuolių pica be miltų (be gliuteno) Receptas
Sveikuoliška, skani, naminė pica be miltų (be glitimo) visai šeimai, ne tik sveikuoliams :)
Sveikas picos pagrindas (sudėtis):
- 1 puodelis kynvos kruopų (užpilame vandeniu ir paliekame 6-8 val.)
- 0,5 a.š. druskos
- 0,5 a.š. kepimo miltelių
- ¼ puodelio vandens
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
Picos įdaras (sudėtis):
- Pomidorų padažas
- Mėgstamas sūris
- Kumpio ar vištienos gabaliukai (nebūtinai)
- Picos prieskoniai
Gaminame sveikuolišką picą be glitimo, be miltų (sveikas picos padas iš kynvos kruopų)
Pasiruoškite apvalią formą, kurioje kepsite sveikos picos pagrindą. Aš naudojau 25cm skersmens formą, kurios dugną išklojau kepimo popieriumi ir patepiau 1 v.š. alyvuogių aliejaus. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių C.
Tuo tarpu gaminkite picos pagrindą be miltų. Visus produktus, skirtus picos pagrindui, supilkite į virtuvinį kombainą ir plakite, kol gausite vientisą tešlą picos padui. Masė bus tarsi tiršta blynų tešla. Pilkite picos tešlą į paruoštą kepimo formą ir pašaukite į orkaitę 15 min.
Ištraukite formą, picos pagrindą apverskite ir pašaukite į orkaitę dar 15min. Naminės picos pagrindo kraštai bus traškūs, o centras apskrudęs.
Vėl ištraukite formą su picos pagrindu ir sudėkite likusius ingredientus: patepkite pomidorų padažu, pabarstykite prieskoniais, kumpeliu, sūriu ir dar kartą pašaukite į orkaitę 10 min., arba kol sūris išsilydys.
Skaniai pakvipus, ištraukite sveikuolišką picą, leiskite šiek tiek atvėsti, pjaustykite ir ragaukite.
Skanaus!