Veganiška morkų bananų duona su ypatingu kremu
Veganiška morkų-bananų duona Velykoms. Jei kam nors jau pabodo tradicinės Velykų bobos kepimas ir norite kažko naujo ir skanaus, kviečiu išmėginti morkų-bananų duoną (pyragą) su saldžiarūgščiu kremu.
Saldi duona Velykoms – tikrai nustebinsite maloniai svečius. Saldi duonytė puikiai dera su anakardžių riešutų kremu, o skonis išties įdomus ir maloniai nuteikiantis.
Veganiška morkų bananų duona receptas
Veganiška morkų ir bananų duona su ypatingu saldžiarūgščiu kremu Velykoms ir ne tik.
Veganiška morkų bananų duona (sudėtis):
- 1,5 puodelio speltos miltų
- 2 a.š. kepimo miltelių
- ½ a.š. kepimo sodos (nugesintos obuolių actu)
- ½ a.š. druskos
- 2 a.š. cinamono
- ½ a.š. imbiero
- ¼ puodelio kokosų drožlių
- 4 didelės tarkuotos morkos
- 1 didelis sutrintas bananas
- ¼ puodelio kokosų aliejaus
- ½ puodelio klevų sirupo (galima keisti medumi, agavų sirupu ar ruduoju nerafinuotu cukrumi)
- 2 a.š. vanilės ekstrakto
- ½ puodelio augalinio pieno
Morkų bananų duonos kremas (sudėtis):
- 1 puodelis anakardžio riešutų mirkytų bent 5val.
- Citrinos sultys (pagal skonį)
- 2 v.š. klevų sirupo
- 3 v.š. augalinio pieno
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- Žiupsnelis druskos
Gaminame Morkų Bananų Duoną:
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, imbierą, druską ir kokoso drožles. Suberkite tarkuotas morkas ir atidėkite dubenį į šalį.
Kombaino (blenderio) pagalba išsukite bananą su klevų sirupu, vanilės ekstraktu ir augaliniu pienu iki vientisos konsistencijos. Sumaišykite abi mases kartu, galiausiai įpilkite skystą kokosų aliejų ir gerai išmaišykite.
Pasiruoškite kepimo formą. Aš naudojau pailgą formą, skirtą kepti keksui. Jei naudosite silikoninę formą, riebalais tepti nereikia. Jeigu metalinę, patepkite kraštus ir dugną sviestu arba išklokite formą kepimo popieriumi. Supilkite gautą masę ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Ar duona jau iškepė patikrinkite mediniu pagaliuku.
Tuo tarpu pasiruoškite kremą/užpilą duonai. Kombaino pagalba sutrinkite riešutus ir augalinį pieną iki vientisos konsistencijos. Pagal skonį pasaldinkite ir įpilkite citrinos sulčių. Pagardinkite vanilės ekstraktu ir įberkite žiupsnelį druskos.
Kai saldi duonytė iškeps ir atvės užpilkite ant viršaus gautą kremą ir papuoškite džiovintomis morkomis arba pagal savo fantaziją. Skanaus!