Ypatinga Vištiena su Anakardžių riešutais grietinėlėje
Šiandien grietinėlėje troškinta vištiena. Šis ypatingas vištienos su riešutais patiekalas gali būti tiek kasdieninis, tiek šventinis. Jam neabejingi tiek vaikai, tiek suaugusieji. Vištienos krutinėlė grietinėlėje – tai lengvas, neapkraunantis mūsų virškinimo sistemos ir labai gardus karštas patiekalas!
Troškintos vištienos recepto sudėties kiekius, prieskonius ir pačią eigą koreguokite bei keiskite pagal savo poreikius ar pomėgius. Vištienos iešmeliai su daržovėmis orkaitėje: eksperimentai virtuvėje yra labai gerai!
Vištiena su Anakardžių riešutais grietinėlėje Receptas
Labai gardi, skani ir lengva vištiena su riešutais. Grietinėlėje troškinta vištiena patiks tiek sveikuoliams, tiek vaikams!
Vištiena su anakardžių riešutais, troškinta grietinėlėje, SUDĖTIS:
VIŠTIENOS PATIEKALAS (4 porcijos)
- Apie 600g. vištienos filė
- Mėgstami prieskoniai vištienai
- 2 v.š. sojos padažo
- 100g. anakardžių riešutų
- 200ml. 10% grietinėlės
- Šaukštas kokosų aliejaus
GARNYRAS (daržovės ant iešmelių keptos orkaitėje)
- Cukinija
- Raudona paprika
- 100g. pievagrybių
- Raudonas svogūnas
MARINATAS
- 1 v.š. medaus
- 2 v.š. citrinos sulčių
- 1 v.š. Vorčesterio padažo
- 2 v.š. sojos padažo
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus
- Įvairių prieskoninių žolelių mišinys
Gaminame grietinėlėje troškintą vištieną su riešutais
Vištieną supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir prieskoniaukite savo mėgstamais vištienos prieskoniais. Aš naudoju raudonosios saldžiosios paprikos miltelius, įvairių žolelių mišinius, labai tinka česnakas, užpilkite porą šaukštų sojos padažo ir palikite vištieną kokiai valandėlei šaldytuve pasimarinuoti.
Tuo metu vištienos patiekalui pasiruoškite daržoves, nuplaukite ir supjaustykite nedideliais vieno kąsnio gabalėliais. Marinatui sumaišykite visus ingredientus ir užpilkite ant daržovių. Viską statykite į šaldytuvą ir leiskite valandėlę pasimarinuoti.
Anakardžių riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje nuolat maišydami, nes riešutai greitai ir lengvai gali pridegti. Pakepintus riešutus palikite atvėsti.
Vištieną reikia apkepti keptuvėje su šlakeliu kokosų aliejaus. Jei vištienos daugiau, tai atlikite per kelis kartus, kad gražiai parustų mėsytės šonai.
Kai visa vištiena apkepta, sudėkite mėsą į keptuvę, užpilkite sojos padažo, šiek tiek pavartykite, kad viskas gražiai pasiskirstytų ir suberkite anakardžių riešutus. Dabar belieka viską užpilti grietinėle ir pakaitinti iki užvirimo. Paskanaukite ar netrūksta druskos, pipiriukų, jei reikia papildykite vištienos patiekalą prieskoniais savo skoniui.
Marinuotas daržoves verkite ant medinių iešmukų ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 0,5val. Aš naudoju orkaitės programą su apkepinimu iš viršaus ir apačios.
Vištienos patiekalo garnyrą galite papildyti ryžiais, makaronais ar tiesiog patiekti vien su daržovių iešmeliais. Tikrai labai skani grietinėlėje troškinta vištiena.
Skanaus!