Sveikesni naminiai sūreliai su šokoladu
Kas gi nemėgsta desertinių varškės sūrelių? Turbūt pritarsite, kad tai ne tik mūsų vaikučių desertas. Parduotuvėse raibsta akys nuo sūrelių pasiūlos, o mitybos ekspertai skambina pavojaus varpais – varškės sūreliai yra cukraus bomba ir valgyti nepatariama, tuo labiau mažiesiems vietoje pusryčių ar užkandžio.
Naminių sūrelių receptai jau seniai sklando interneto platybėse. Aš sūrelių receptuką pakoregavau pagal save ir gavosi tiesiog puiki alternatyva pirktiniams sūreliams, o ir cukraus juose gerokai mažiau. Be to žinosite, kokius ingredientus naudojote ir valgysite šį skanėstą be jokio sąžinės graužimo.
Sveikesni naminiai sūreliai receptas
Gardūs naminiai varškės sūreliai, aplieti šokoladu, su džiovintomis uogomis – sveikesnis desertas vaikams.
NAMINIŲ SŪRELIŲ INGREDIENTAI (12 vnt.)
- 500g. varškės
- 2-3 šaukštai medaus arba kito skysto saldiklio
- 50g. kambario temperatūros sviesto
- 3 v.š. geros kokybės kakavos
- vanilės ekstrakto
- 200g. kokybiško juodojo šokolado
- liofilizuotos avietės (nebūtinai)
Kaip pasigaminti sūrelius?
Naminių sūrelių gamybos eiga pati paprasčiausia. Visus varškės sūrelių ingredientus turime sumaišyti/sutrinti iki vientisos sūrelių masės konsistencijos. Čia į pagalbą ateina virtuvinis trintuvas ar kombainas, kuris ir atliks šį darbą. Naminiams sūreliams pagaminti naudoju naminę varškę, kurią perku pas ūkininkus. Ji gana drėgna ir riebi. Saldinu tirpintu medumi arba klevų sirupu.
Pagrindinis dalykas nuo kurio priklauso naminių sūrelių išvaizda ir galutinis rezultatas – formelė bei šokoladas. Sūreliams gaminti geriausiai tinka silikoninė keksiukams skirta forma. Nesirinkite tokios, kur daug išlinkimų ar labai gilios, bus sunku išprašyti sūrelius lauk.
Sūreliams šokoladą renkuosi juodą, bet jei norite daugiau saldumo, jūsų valia rinktis ir saldesnį. Ištirpinkite šokoladą ant vandens vonelės ir konditeriniu teptuku ištepkite formelių dugną bei šonus. Dėkite trumpam į šaldymo kamerą. Po 15-20 minučių galite traukti formą ir vėl ištepti antru sluoksniu. Statykite atgal.
Pasilikite šokolado dar sūrelių viršui patepti. Kai šokoladas sustings formelėse, šaukšteliu dėkite varškės masę, palyginkite, pabarstykite liofilizuotomis avietėmis ir užtepkite viršūnėles likusiu šokoladu. Dar kartą statykite sūrelius į šaldymo kamerą ir palikite kokiai valandai ar dviem. Ilgiau laikyti kameroje nepatariu. Nebent norite ledinių sūrelių :)
Atsargiai ir su kantrybe išlukštenkite sūrelius iš formos. Jei ir nepavyks to padaryti idealiai, nenusiminkite. Naminių sūrelių skonis atpirks netobulą išvaizdą. Sūrelius laikykite šaldytuve ir būtų gerai suvalgyti juos per 2-3 dienas. Dažniausiai jie išnyksta daug greičiau.
Naminių sūrelių skonį galite koreguoti pagal savo norus ir šeimynos pageidavimus. Gal patiks įberti saujelę aguonų, o gal padarysite sūrelį su siurprizu viduje? Skanaus ir smagių jums eksperimentų!