Naminiai saldainiai – Juodojo šokolado lašeliai
Sveiki ir skanūs rankų darbo naminiai šokoladiniai saldainiai – tai bene lengviausiai pagaminamas užkandis/desertas, kai norisi kažko saldaus, lengvo, greito ir sveiko. Turbūt kiekviena šeimininkė spintelėje atras kokį riešutą, džiovintą vaisių ir saulėgrąžų sėklų. Tuomet belieka išsirinkti mėgstamą šokoladą. Aš visada renkuosi juodą, kuriame ne mažiau kaip 85% kakavos.
Viskas, daugiau nieko nereikia. Šiek tiek laiko, kantrybės ir skanūs šokoladiniai saldainiukai jau ant jūsų stalo. Vienas nepatogumas – šie saldumynai greitai tirpsta, todėl pasiimti į kelionę nelabai pavyks. Naminius šokoladinius saldainius patariu sudėti į sandarią dėžutę ir laikyti šaltai (šaldytuve ar šaldiklyje). Beje, naminiai saldainiukai labai gražūs ir viliojančiai atrodantys.
Naminiai šokoladiniai saldainiai receptas
Labai skanūs, rankų darbo, naminiai šokoladiniai saldainiai su džiovintais vaisiais, uogomis, sėklomis ir riešutais.
Naminiai šokoladiniai saldainiai sudėtis:
- 150 g. šokolado (patariu naudoti juodąjį)
- Įvairių džiovintų vaisių ar uogų (abrikosų, spanguolių ar kt.)
- Įvairių sėklų (saulėgrąžų, moliūgų, kanapių ar kt.)
- Riešutų (migdolų, graikiškų ar kt.)
Gaminame naminius šokoladinius saldainius
Pirmiausia ištirpinkite juodąjį šokoladą. Tai darykite taip: statykite puodą su šiek tiek vandens ant kaitlentės, o ant jo dubenėlį, kuriame lėtai ištirpinsite šokoladą.
Pasiruoškite visus „pabarstukus“ saldainiams: riešutus, sėklas ir džiovintus vaisius.
Patieskite kepimo popieriaus lapą. Šaukštu kabinkite ištirpintą šokoladą ir pilkite ant kepimo popieriaus.
Ant kiekvieno šokoladinio „lašo“ pabarstykite norimų priedų ir statykite į šaldytuvą atšalti ir sutvirtėti.
Jei norite viską pagreitinti, naminius šokoladinius saldainius įdėkite į šaldiklį ir jau po pusvalandžio galėsite ragauti ir mėgautis. Skanaus!