Baltymų užkandis – Sūrio ir morkų širdelės sausainiai
Baltymingas maistas: pasiūlymas Valentino dienos užkandėlei – nesaldūs, įdomaus skonio ir gražios išvaizdos baltyminiai sausainukai!
Jei jūsų maisto racione trūksta baltymų, tai šiame baltymų užkandyje jų tikrai gausu. Puiki alternatyva greitam užkandžiui sportuojantiems, vaikams ir visiems, kas mėgsta sūrį ir morkas.
Sveikuoliški sausainiai: baltyminis užkandis su morkomis ir sūriu receptas
Puikus baltyminis užkandis vaikams, draugams, vakarėliui. Baltymingas maistas sportuojantiems.
Baltymingas užkandis – Sūrio ir morkų širdelės sausainiai (sudėtis):
- 200g. tarkuotų morkų
- ½ puodelio vandens
- 70g. kieto tarkuoto sūrio (naudojau sūrį “Džiugas”)
- 2 kiaušiniai
- 4 v.š. avižinių miltų
Gaminame sveikuoliškus baltymų sausainius (baltymingi užkandžiai)
Tarkuotas morkas užpilkite vandeniu ir pavirkite ant nedidelės kaitros, kad morkos šiek tiek suminkštėtų, apie 5 minutes. Vandenį nupilkite, o morkas reikia gerai nusausinti, kad visai neliktų drėgmės. Galite sudėti morkas į merliuką ir nusunkti visą skystį. Sausas morkas sumaišykite su likusiais ingredientais.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, pasiruoškite širdelės formos sausainių formelę. Dėkite formelę į skardą, į vidų įdėkite šaukštą baltyminių sausainių tešlos, išlyginkite ir nuimkite formelę. Taip suformuokite visus sausainukus širdelės formoje. Sveikuoliški sausainiai bus apie 0.5 cm storio.
Baltyminius sausainius kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių, apie 13 min. priklausomai nuo širdelių storio. Širdelės skanios ir šiltos ir atvėsusios.
Skanaus!