Labai šokoladinis KETO tortukas
Šokoladinis Keto tortas patiks mėgstantiems juodą šokoladą ir jo teikiamą lengvą kartumą bei sodrumą. Kadangi Keto desertas papildomai nesaldintas, rinkausi 72% juodą šokoladą. Nepraleiskite grietinėlės ir aviečių, jos čia labai tinka ir suteikia tortui gaivumo.
Belieka gaminti Keto tortuką ir kviesti svečius. Tiesa, neperkepkite Keto torto, nes jis bus sausas ir sprangus. Jei viskas teisingai, tuomet bus labai sotus ir skanus Keto desertas!
Šokoladinis KETO tortas receptas
Sveikas KETO desertas – labai šokoladinis KETO tortukas su avietėmis ir grietinėle.
KETO TORTO SUDĖTIS:
- 250 g. juodojo šokolado (ne mažiau 70% kakavos)
- 150 g. sviesto
- 5 kiaušiniai
- žiupsnelis druskos
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- sviesto formai patepti
KETO TORTO PAPUOŠIMAS:
- šviežios ar liofilizuotos avietės
- 200 ml. grietinėlės
- 2 v.š. saldiklio (arba cukraus, jei ne Keto)
- tarkuotos citrinos žievelės
Gaminame KETO desertą
Keto tortui gaminti pasiruoškite 20-21 cm. skersmens formą. Ją patepkite sviestu ir įklokite kepimo popierių. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių.
Pasiruoškite garų vonelę – ant kaitlentės statykite puodą su šiek tiek vandens, o ant jo dubenį, į kurį suberkite pasmulkintą šokoladą ir sviestą. Maišant kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol sviestas ir šokoladas ištirps. Prižiūrėkite, nes galima lengvai perkaitinti šokoladą.
Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų.
Trynius su vanile išplakite, kol taps šviesūs ir lengvi. Tuomet supilkite atvėsintą šokolado ir sviesto masę ir gerai išmaišykite. Galiausiai čia sukrėskite ir baltymus. Švelniai išsukite gautą Keto torto tešlą, kad ji taptų vientisa.
Keto deserto tešlą supilkite į formą ir kepkite apie 15 min. Tikrinkite mediniu pagaliuku, tortukas turi būti aplipęs trupiniais, bet ne šlapias.
Kol Keto tortukas vėsta, paruoškite papuošimą. Grietinėlę išplakite su saldikliu ir citrinos žievele iki standumo. Atvėsusį Keto tortą padalinkite į 12 gabalėlių, kiekvieną jų padabinkite grietinėlės „karūna“ ir aviete. Skanaus!