Nekeptas pyragas su datulių karamele
Nekeptas pyragas su datulių karamele: trys skirtingi sluoksniai, trys skirtingi skoniai ir garantuotas malonumas skanaujant prie arbatos. Kaip visada, gaminant tokius nekeptus pyragus galima eksperimentuoti ir vienus produktus keisti kitais, atrasti sau priimtiniausią skonių derinį.
Nekeptą pyragą rekomenduoju laikyti šaldytuve, o jei planuojate skanauti po mažą gabalėlį – šaldiklyje. Deserte nėra pridėtinio cukraus, miltų, kiaušinių, pieno produktų. Tad puikiai tinka netoleruojantiems glitimo ar laktozės.
Nekeptas pyragas su datulių karamele receptas
Nekeptas pyragas su datulių karamele be pridėtinio cukraus, miltų, kiaušinių, pieno produktų.
NEKEPTO PYRAGO PAGRINDAS:
- 30g. aukštos kokybės kakavos
- 20 g. maltų linų sėmenų sėklų
- 85 g. medaus
- 50 g. kokosų aliejaus
NEKEPTO PYRAGO VIDURINIS SLUOKSNIS
- 125 g. anakardžių riešutų mirkytų vandenyje 3-4 val.
- 30 g. kokosų aliejaus
- 40 g. medaus
- ¼ a.š. druskos
- Citrinos sultys (nebūtinai)
NEKEPTO PYRAGO VIRŠUTINIS SLUOKSNIS
- 175 g. šviežių datulių mirkytų apie 1 valandą vandenyje
- 1-4 v.š. verdančio vandens
- ¼ a.š. druskos
Gaminame nekeptą pyragą su datulių karamele
Pirmiausiai pasiruoškite formą. Aš naudojau apvalią apie 15cm skersmens tortuko formą. Išklokite ją kepimo popieriumi. Pagrindui skirtą medų ir kokosų aliejų ištirpinkite ir sumaišykite su kakava ir linų sėmenimis. Gauta mase išklokite formos pagrindą. Pastatykite šaltai.
Viduriniajam pyrago sluoksniui berkite į kombainą anakardžius, druską, ištirpintą medų ir skystą kokosų aliejų. Viską plakite iki vientisos konsistencijos. Jei trūksta skonio, galite įspausti citrinos sulčių. Masę supilkite ant pagrindo ir statykite į šaldytuvą.
Viršutiniam nekepto pyrago sluoksniui nuimkite nuo mirkytų datulių luobelę ir sumalkite kombaino pagalba su keliais šaukštais verdančio vandens ir šiek tiek druskos. Užpilkite karamelinį sluoksnį ant pyrago viršaus ir išlyginkite. Statykite desertą į šaldiklį bent 4-5 valandoms.
Prieš skanaujant nekeptą pyragą išimkite iš šaldiklio ir palaikykite kambario temperatūroje apie pusvalandį. Skanaus!