Skani KETO duona svoriui mesti
Ruošdamasi kepti keto duoną, nesitikėjau nieko stebuklingo. Buvau įsitikinusi, kad ši keto duona nei iš tolo neprimins tradicinės kvietinės duonelės ir bus visai nevykusi alternatyva. Pasirodo, kad klydau!
Keto duonos struktūra gavosi tiesiog ideali, o skonis primena baltą kvietinę duoną, šiek tiek salstelėjusią, kuria galima gardžiuotis tiesiog užsitepus sviesto. Taigi imamės darbo.
KETO mitybos duonos receptas
Sveika KETO mitybos duona, spalvinga ir soti, tinkanti metantiems svorį!
KETO DUONOS SUDĖTIS:
- 5 kiaušiniai
- 150 g. migdolų miltų
- 50 g. kokosų miltų
- 50 g. sezamų sėklų
- 2 v.š. kmynų
- 50 g. moliūgų sėklų
- 30 g. balkšvojo gysločio luobelių
- 200 g. riebios varškės
- 1 a.š. sodos
- 2 v.š. obuolių acto
- 1 a.š. druskos
- 250 ml. verdančio vandens
- Keto duonos papuošimui galite naudoti moliūgų sėklas, sezamus (baltus arba juodus), juodgrūdę ar kt.
Gaminame KETO duoną
Erdviame dubenyje sumaišykite migdolų bei kokosų miltus, įberkite druską, kmynus, sezamų sėklas bei balkšvojo gysločio luobeles. Viską užplikykite stikline verdančio vandens ir šaukštu permaišykite. Gausis tiršta lipni keto duonos masė.
Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite iki standžių putų, galite įberti žiupsnelį druskos plakimo metu. Varškę pertrinkite kombaino pagalba su tryniais, ten pat supilkite actu nugesintą sodą ir sudėkite išplaktus baltymus. Gautą vientisą masę supilkite ant miltų mišinio. Viską gerai permaišykite šaukštu arba kombaino pagalba, arba tiesiog rankomis.
Pasiruoškite formą. Aš naudojau stačiakampę stiklinę formą. Ištepkite formą sviestu ir įklokite kepimo popierių. Sudėkite gautą tešlą į formą ir drėgna ranka arba mentele išlyginkite paviršių. Kelis kartus sukratykite formą, kad keto duonos tešla vienodai pasiskirstytų. Duonos puošimui naudokite norimas sėklas. Aš keto duonelės paviršių pabarsčiau moliūgų bei neskrudintų sezamų sėklomis.
Orkaitę įkaitinkite iki 180c laipsnių. Pašaukite keto duonelę į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 1 val. Patikrinti galite tradiciniu būdu, įkišant medinį pagaliuką į duonelės centrą. Pagaliukas turi likti sausas.
Išimkite keto duonelę iš formos ir palikite atvėsti ant grotelių apie 1-2 val. Tuomet jau galite pjaustyti ir skanauti! Gardžios jums keto duonos!
Paruošta pagal receptą demonstruotą laidoje “Klauskite daktaro”