Skaniausias sveikuoliškas pyragas be miltų, be cukraus, be pieno
Domina sveikas pyragas, kepiniai be miltų ir saldumynai be cukraus, pyragai be miltų ir be pieno? Šį sveiką pyragą priskirčiau prie skaniausio sveikuoliško pyrago kategorijos (pyragai be miltų). Tai skanus sveikas pyragas be miltų, be pridėtinio cukraus, be pieno. Desertai be cukraus, o kaip skonis?
Sveikuoliško pyrago skonis primena sūrio pyragą ir niekas neatspės, kas čia yra pagrindinis ingredientas. Galėčiau netgi teigti, kad šis sveikuoliškas pyragas be miltų ir cukraus puikiai tinka pusryčiams, nes tai yra baltymų ir angliavandenių šaltinis, kuris suteiks energijos dienos pradžiai, prieš treniruotę ar po jos.
Skaniausias Sveikuoliškas Pyragas BE Cukraus, be Pieno ir be Miltų (receptas)
Skaniausias sveikuoliškas desertas pusryčiams – pyragas be miltų, receptas be pridėtinio cukraus ir be pieno.
Sveikuoliškas Pyragas su Kynva sudėtis:
PAGRINDAS
- 1 puodelis nevirtų kynvos kruopų
- 2 puodeliai vandens (kruopoms virti)
- 1 puodelis datulių
- ¾ puodelio kakavos
- 3 kiaušiniai
- 2 a.š. kepimo miltelių
- ¼ puodelio augalinio pieno
- ¼ puodelio kokosų aliejaus
- 1 v.š. vanilės esencijos
- ¾ puodelio mėgstamų pakepintų pasmulkintų riešutų (nebūtinai)
GLAISTAS
- 100g. mėgstamo juodojo šokolado (naudojau 82% kakavos)
- 1 v.š. kokosų aliejaus
Gaminame sveikuolišką pyragą su kynvos kruopomis
Pirmiausia išsiverdame kynvos kruopas. Tai užtruks apie 15-20min. Paliekame kruopas atvėsti.
Iš datulių pašaliname kauliukus ir dedame datules į maisto smulkintuvą, padarome košelę. Ten pat dedame ir visus likusius ingredientus, išskyrus riešutus. Plakame, kol gauname vientisą šokoladinę masę. Galiausiai įmaišome riešutus.
Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą. Aš naudojau stiklinę kvadratinę formą. Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 45 min. Ar pyragas iškepęs tikriname mediniu pagaliuku, jis turi būti sausas.
Pyragą pilnai atvėsiname. Tuo tarpu paruošiame šokoladinį glaistą. Garų vonelėje ištirpiname šokoladą su šaukštu kokoso aliejaus ir užpilame ant atvėsusio pyrago. Pyragą statome į šaldytuvą kelioms valandoms.
Šis pyragas ne iš tų, kur skaniausias dar šiltas. Rekomenduoju jį laikyti šaldytuve, geriausiai per naktį ir skanauti kitą dieną. Tuomet jo skonis idealus!
Sveika mityba be cukraus ir miltų – pyragas be miltų ir cukraus – puikus variantas!
Skanaus!