Šokoladinis burokėlių pyragas: skanus ir drėgnas burokėlių Brownie
Labai drėgnas, saldus ir nuo šiol vienas mėgstamiausių – šokoladinis burokėlių pyragas. Man patinka netradiciniai ingredientai kepiniuose. Jau išbandytas pyragas su saldžia bulve, pupelėmis, cukinija, keksiukai su avinžirniais. Šį kartą eksperimentas įvyko su mūsų lietuvišku gardžiuoju burokėliu. Burokėlių šokolado pyrago receptas pasiteisino, bandymas užskaitytas ir burokėlių Brownie bus kepamas dar ne kartą.
Pliusas, kad šiam šokoladiniam pyragui burokėlio nereikia nei kepti, nei virti: burokėlis naudojamas žalias. Taip sutaupoma laiko ir neprarandama motyvacija kepti skanėstą. O kur dar gardusis šokoladas. Pasirodo, šokoladas su burokėliu puikiai draugauja! Cukrų burokėlių šokolado pyrage galite pakeisti medumi, ar kitu saldikliu. Miltus taip pat galite naudoti sveikesnius: avižinius, pilno grūdo. Atviras kelias eksperimentams, kaip visada :)
Šokoladinis burokėlių pyragas: Burokėlių ir juodo šokolado Brownie receptas
Neįtikėtinai skanus Šokoladinis Burokėlių Pyragas! Drėgnas burokėlių Brownie su šokoladu – greitas receptas!
Skanus burokėlių ir juodojo šokolado pyragas (sudėtis):
- 1 puodelis miltų
- ¼ puodelio kakavos miltelių
- ¼ a.š. druskos
- 200 g. juodojo šokolado
- ½ puodelio kokosų aliejaus
- 3 kiaušiniai
- 2 a.š. vanilės ekstrakto
- ¾ puodelio rudojo nerafinuoto cukraus
- 1 vidutinio dydžio smulkiai tarkuotas burokėlis
- Naudojau 230 ml. puodelį
Gaminame šokoladinį burokelių pyragą
Cukrų su kiaušiniais bei vanilės ekstraktu išplakame iki putų. Garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpiname juodąjį šokoladą su kokosų aliejumi. Kitame dubenyje sumaišome sausus ingredientus: miltus, kakavą ir druską. Viską sumaišome tarpusavyje, galiausiai sudedame tarkuotą burokėlį.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir supilame gautą tešlą. Aš naudojau nedidelę kvadratinę stiklinę formą.
Burokėlių pyragą su šokoladu kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 45 min. Tikriname ar iškepė mediniu pagaliuku. Jeigu jis sausas, traukiame burokėlių pyragą iš orkaitės ir kantriai laukiame, kol atvės. Tuomet pjaustome šokoladinį burokėlių pyragą ir skanaujame. Į sveikatą!